خانه
نقشه سايت
ورود به سايت
تماس با ما
سال رونق تولید
پربیننده ترین اخبار
پروژه انفجار، آتش سوزي و کشته سازی در خوابگاه دانشجويي ناکام ماند
پیام وزیر اطلاعات به مناسبت 16 آذر روز دانشجو
انهدام یک شبکه ضد انقلاب
دستگیری عوامل موثر اغتشاشات اخیر در خوزستان
در خصوص شبکه ماهواره ای ایران اینترنشنال
بازرسي و رسيدگي به شكايات
ستاد خبري
دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی
1398/5/20 يكشنبه
معرفی دومین همایش ملی روشهای تحلیل اطلاعات دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی
بیشک ارتقای جایگاه علم در تحلیل اطلاعاتی مستلزم افزایش میزان آگاهی از دیدگاهها و دلایل در روابط بینالملل، ارزیابی روشهای تحلیل اطلاعات، بهلحاظ صحت و اعتمادپذیری و اصلاح نظام نیروی انسانی برای ترغیب استفاده از روشهای تحلیلی منسجمتر و دقیقتر میباشد. تحلیلگران اطلاعاتی بیش از آن که به جنبههای علمی تحلیل و روشهای موجود تمرکز کنند، بر هنر تحلیل متمرکز شدهاند که مجموعهای از مهارتهای ذاتی و حرفهای و دانشی تحلیلگر، بهصورتتوأمان برای استخراج از حجم اطلاعات موجود است.
تحلیل اطلاعاتی با تحلیلهای مراکز دانشگاهی متفاوت است؛ محقق دانشگاهی، تنها با اعتماد به صحت روشهای جمعآوری دادههای موردنیاز و نیز صحت دادههای خود، به تحلیل میپردازد و با مشکلات دستگاههای اطلاعاتی و در رأس آنها، پنهانکاریِ آمیخته با انکار و فریب، روبهرو نیست، اما تحلیلگر اطلاعاتی با مشکلات متعددی مواجه است؛ بنابراین، اهمیت روشهای تحلیل اطلاعاتی و ضرورت پژوهشهای عمیق درباره آنها دوچندان است.
کشورهای جهان در دهههای اخیر، وضعیت بسیارمتفاوتی ازنظر ثبات و بیثباتی دارند. در برخی کشورها، نارضایتیهای مردم در قالب اعتراضات خیابانی، نه، به آشوب و اغتشاش، بلکه به بحران تبدیل و پایههای حکومتی آن کشورها متزلزل میشود. اما در کشورهای دیگر، چنیناعتراضاتی با شیوههای کاملاًمسالمتآمیز و بدون خشونت حلوفصل میشود. چنین اختلاف فاحشی در نحوه بیان اعتراض و روش برخورد با آن در کشورهای مختلف، پژوهشگران استراتژیک و مؤسسات پژوهشی دنیا را بر آن داشته است تا تحلیلهای پیشین خود را به سمت تحلیلهای مؤثر و کارآمد درباره بحرانهای ایجادشده با اعتراضات مردمی و نیز علل و ریشههای بیثباتی در کشورها هدایت کنند و بهطورمداوم روشهای جدید تحلیل اطلاعات را باتوجهبه تغییرات سریع رفتارهای جوامع، رصد، بهروز و اجرایی کنند؛ زیرا وظیفه اساسی آنها، برآورد ریسک وقوع بحرانهای اجتماعی در جهان و ارائه آن به سیاستگذاران و تصمیمگیران است. بنابراین، مطالعه و پژوهش درباره روشهای تحلیل اطلاعات، همچنان ضرورت دارد و لازم است تا همپای دیگرتغییرات سریع جامعه و جهان بهپیش برود.
برهمینبنیاد، دبیرخانه دایمی همایش، با توجه به تغییرات سریع رفتارهای جمعی و ضرورت مطالعه روشهای نوین تحلیل اطلاعات، و همچنین ظهور نگرشهای نو درباره رویارویی با پدیدههای اجتماعی مؤثر در جوامع، تصمیم گرفت دومین همایش ملی روشهای تحلیل اطلاعات را با رویکرد ثبات و بیثباتی در مردادماه 1398 برگزار کند
اهداف همایش
1. دستیابی به آخرین فناوریها و روشهای نوین تحلیلی و انتقال آن به جامعه اطلاعاتی؛
2. آشنا نمودن کارشناسان عرصههای مربوط، با روششناسی تحلیل اطلاعات؛
3. گردهم آوردن جامعه معرفتی در حوزه تحلیل اطلاعات و ایجاد ارتباط میان تحلیلگران کشور؛
4. کاربست روشهای تحلیلی در فعالیت اطلاعاتی بهصورتعملی.
حامیان علمی و مشارکتکنندگان در همایش دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز معتبر حوزه تحلیل و تصمیم سازی در کشور هستند که از طریق تالیف مقالات تخصصی و برگزاری نشست های علمی در طول یک سال گذشته به تبیین اهداف همایش پرداخته اند.
محورهای همایش
1- روشهای تحلیل رفتارهای جمعی (آشوب، اغتشاش، شورش، اعتراضات، تجمعات، تحصن و ...)
2- روشهای تحلیل محیط امنیتی (اقتصادی، سیاسی و حقوقی،زیست محیطی، نظامی، فناورانه، فرهنگی و اجتماعی)
3- روشهای تحلیل کنشگران سیاسی اجتماعی (رهبران، احزاب، رسانهها و ...)
4- روشهای تحلیل منازعات و بحرانهای منطقهای و بینالمللی
این همایش به بازتاب اندیشهورزی نویسندگان و پژوهشگران پرداخته است. بهلطف خداوند و تأییدات حضرت ولی عصر(عج)، دبیرخانه دایمی همایش در دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، بر آن است تا با تلاشهای مستمر و برگزاری همایشهای دوسالانه، نتایج پژوهشهای غنی، متنوع و بهروز را در اختیار مدیران، كارشناسان، پژوهشگران و دانشجویان کشور قرار دهد.
دبیرخانه همایش
نسخه قابل چاپ
کلام ولایت
مصاحبه و سخنرانی وزیر
اطلاعیه ها و بیانیه ها
اخبار
اخبار استان ها
سخن هفته
آگاه سازی و هشدارها
تازه های نشر
مقاله
کتاب ها
داستان های اطلاعاتی
درباره ما
ارتباط با ما
آیا می دانید؟
تاریخچه ستاد خبری
قوانین و مقررات
پیوندها
شنبه 23 آذر 1398
Saturday, December 14, 2019
السبت, ربيع الثاني 17, 1441
12/14/2019 9:56:28 AM
09:56:28
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وزارت اطلاعات است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.